niedziela, 14 kwietnia 2013

Kolorowy makaron...



Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Skład:

ok. 400 g makaronu
1 średnia cukinia

ok 200 g szpinaku

ok 150 g suszonych pomidorów

2 ząbki czosnku

garść zielonych oliwek
oliwa z oliwek

sól morska

płatki migdałów



A oto jak to zrobić:

1. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Szpinak myjemy. Oliwki, suszone pomidory oraz czosnek kroimy. Na zimną patelnie wrzucamy czosnek, dodajemy oliwę z oliwek i chwilę smażymy. Dodajemy cukinie i chwilę dusimy, następnie suszone pomidory. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy umyty szpinak i jeszcze przez chwilę smażymy.

2. Makaron gotujemy al dente w dużym garnku wrzącej, osolonej wody. 

3.Makaron odcedzamy i  łączymy z plastrami cukinii, oliwkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Doprawiamy solą. Posypujemy podprażonymi migdałami i podajemy natychmiast ;)








SMACZNEGO ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz